130px-Coat_of_arms_of_Greece
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                           
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Ν.Π.Δ.Δ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΗ 13 -ΣΕΡΡΕΣ
ΤΗΛ: 2321028177
Α.Π:  21                                                                             Σέρρες 9 Φεβρουαρίου 2016
 
 
                                                            Προς Πρόεδρο και Μέλη του Δημοτικού
                                                                     Συμβουλίου του Δήμου Σερρών
                                                           
 
ΘΕΜΑ: « Αίτημα οικονομικής βοήθειας προς το Κοινωνικό Φαρμακείο»
 

    Όπως γνωρίζετε πριν τέσσερα χρόνια άρχισε να λειτουργεί το Κοινωνικό Φαρμακείο μετά από την πρόταση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, κας Σταυρούλας Αρβανίτη Αγιαννίδου και την από κοινού υλοποίηση της με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Σερρών και τον Πρόεδρο, κ. Αργύρη Ρόντση και τη σύμπραξη της Α’ ΔΟΥ Σερρών και τον κ. Αγγελέρη Αθανάσιο. Αφού ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Σερρών με μεγάλη χαρά προσέφερε όλη την υλικοτεχνική υποδομή για την εύρυθμη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου το οποίο λειτουργούσε και λειτουργεί μέχρι σήμερα  με άριστες προδιαγραφές. Το πρώτο χρόνο λειτουργούσε βάση της εθελοντικής εργασίας – προσφοράς των φαρμακοποιών του Νομού, οι οποίοι ερχόταν μετά το κλείσιμο των φαρμακείων τους προκειμένου να προσφέρουν τη βοήθειά τους και να εξυπηρετήσουν τους συμπολίτες μας. Συγκεκριμένα εξυπηρετούσαν Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 14:00 – 15:00. Παράλληλα από τον Δεκέμβριο του 2012 ο Δήμος Σερρών ενέταξε το Κοινωνικό Φαρμακείο μας σε επιδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Δομές για την καταπολέμηση της φτώχειας» σε συνεργασία με το Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ με σκοπό την αρτιότερη οργάνωση και εύρυθμη λειτουργία με την πρόσληψη δύο φαρμακοποιών και μιας κοινωνικής λειτουργού οι οποίοι εργαζόταν από τις 08:00 – 16:00 σε πενθήμερη βάση. Από τις αρχές του Δεκεμβρίου 2014, μετά τη λήξη του προγράμματος, έως και σήμερα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Σερρών συνέχισε και συνεχίζει χωρίς κάποια διακοπή την εξυπηρέτηση των συνανθρώπων μας που χρειάζονται το φάρμακό τους καθημερινά με υψηλές ανάγκες εξυπηρέτησης.
     Το Κοινωνικό Φαρμακείο έφτασε σε σημείο να λειτουργεί με όλες τις υποχρεώσεις και όγκου δουλειάς ενός μεγάλου φαρμακείου και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος καλύπτει όλα τα έξοδα, φως, νερό, τηλέφωνο, θέρμανση, προσωπικό και υποδομή υλικοτεχνική. Όλο αυτό το διάστημα συνεισφέρουμε μονομερώς στην οικονομική κάλυψη των αναγκών του και όπως αντιλαμβάνεστε το κόστος λειτουργίας του είναι μεγάλο. Γνωρίζοντας τη καλή σας διάθεση για αυτή τη δομή ζητάμε την οικονομική σας σύμπραξη προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί το Κοινωνικό Φαρμακείο απρόσκοπτα και να προσφέρει το έργο του σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.
     Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο το τελευταίο χρόνο έφθασε στο σημείο να εξυπηρετεί περίπου 400 συνανθρώπους μας. .Άνθρωποι ανασφάλιστοι που δε δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω οφειλών τους στο ασφαλιστικό τους ταμείο, άποροι με βιβλιάριο προνοίας που το φαρμακείο του Νοσοκομείου δεν μπορεί να τους προμηθεύσει το φάρμακο που δικαιούνται λόγω έλλειψης του έρχονται και εξυπηρετούνται από εμάς.
      Δεν πρέπει να αγνοήσουμε και ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο καλύπτει σε μηνιαία βάση την ανάγκη για φάρμακα του Σωφρονιστικού Καταστήματος Νιγρίτας και του Γηροκομείου «Άγιος Νεκτάριος» στο Σιδηρόκαστρο και προσφέρει τεράστια ποσότητα φαρμάκων στους Γιατρούς του κόσμου και στο Κοινωνικό Ιατρείο – φαρμακείο του Θεαγενείου. Σαν επιβράβευση αυτών των προσπαθειών έχουμε δεχθεί και ευχαριστήρια από τους ευεργετηθέντες από τη δράση μας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταματάμε εκεί. Είμαστε στη διάθεση όλων όσων μας ζητήσουν τη βοήθεια μας. Η δράση μας επεκτείνεται όχι μόνο στα πλαίσια το Νομού μας αλλά και σε όλη τη χώρα καθώς και στο εξωτερικό.
     Σας παραθέτουμε  ένα κατάλογο αυτών που έχουν εξυπηρετηθεί είτε πρόσκαιρα είτε μόνιμα ανάλογα με τις ανάγκες τους:
ΜΟΝΙΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
 1. ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΝΙΓΡΙΤΑΣ
 2.  ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
 3. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΉΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
 4. ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
 5. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ
 6. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
 7. ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
 
ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
 1. ΚΕΦΙΑΠ ΝΙΓΡΙΤΑΣ
 2. Κ.Α.Α.Μ.Ε.Α.
 3. ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ( ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΕΙΟΣ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΠΤΕΡΥΓΑ ΑΝΙΑΤΩΝ)
 4. ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
 5. ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
 6. ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ ΣΕΡΡΩΝ
 7. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
 8. ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΟΣΜΟΥ
 9. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 10. ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΘΗΝΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ
 11. ΛΕΙΨΟΙ
 12. ΑΓΑΘΟΝΗΣΗ
 13. ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
 14. ΣΕΡΒΙΑ
 15. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΚΙΛΚΙΣ
Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε την οικονομική σας στήριξη και είμαστε σίγουροι ότι θα κατανοήσετε το θέμα και θα ανταποκριθείτε. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων. Είμαστε στη διάθεση σας.

 
        Ο Πρόεδρος                                                                    Η Γραμματέας
 
 
ΑΡΓΥΡΗΣ ΡΟΝΤΣΗΣ                                                         ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΚΗ
 

ΑΙΤΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ