ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
 1. Τα τιμολόγια του Ιανουαρίου μπορούν να εκδοθούν με οποιαδήποτε ημερομηνία μέσα στον Φεβρουάριο. Ήταν αδιανόητη η απαίτηση του ΕΟΠΥΥ, να εκδοθούν με ημερομηνία 31.1.17,όταν ήδη βρισκόμαστε στον μήνα Μάρτιο.
 2. Εξακολουθούμε και για τον Μάρτιο να εκτελούμε χειρόγραφες γνωματεύσεις αναλωσίμων Σ.Δ., μέχρι την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΠΥΥ, ότι θα γίνονται αποδεκτές μόνο ηλεκτρονικές γνωματεύσεις (προσοχή,ισχύει μόνο για τα Αναλώσιμα Σ.Δ.)
 3. Υπάρχουν προβλήματα καταχώρησης των γνωματεύσεων Αναλωσίμων Σ.Δ.,όπου παρουσιάζεται η ένδειξη ότι είναι «ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ».

Στη περίπτωση που ο δικαιούχος είναι έμμεσα ασφαλισμένος, και αυτό φαίνεται από το βιβλιάριό του, καταχωρούμε στο πεδίο «ΑΜΚΑ Δικαιούχου»,το ΑΜΚΑ που αναγράφει η γνωμάτευση και στο πεδίο «ΑΜΚΑ Άμεσα» καταχωρούμε το ΑΜΚΑ του ατόμου που τον ασφαλίζει,τοοποίο αναγράφεται στο βιβλιάριο του δικαιούχου.
Κανονικά τότε το σύστημα θα επιτρέψει να καταχωρηθεί η γνωμάτευση.

 1. Επειδή τελικά το πρότυπο του τιμολογίου που εκδίδεται για βοήθεια,για το πώς  θα εκδοθεί το τιμολόγιο, δεν περιγράφει τα είδηόπως έπρεπε να κάνει, και όπως μας είχαν ενημερώσει,στην περιγραφή τιμολογίου ανά σύμβαση  θα αναγράφετε,π.χ.:
 • Για την Σύμβαση Παροχής Υγειονομικού Υλικού

  • Χορήγηση Υγειονομικού υλικού
 • Για την Σύμβαση Σκευασμάτων Διαιτητικών Τροφίμων,

  • Χορήγηση Σκευασμάτων Διαιτητικών Τροφίμων
 1. Το φορολογικό παραστατικό που ζητά, είναι το τιμολόγιο,καταχωρείτε την ημερομηνία έκδοσης του τιμολογίου και τον αριθμό  του τιμολογίου.

Τα στοιχεία έκδοσης του τιμολογίου είναι:

 •  

Αποστόλου Παύλου 12
15123 Μαρούσι
 ΑΦΜ 997478553
ΔΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

 1. Σε ορισμένα σκευάσματα διατροφής όπως και σε ορισμένα προϊόντα υγειονομικού υλικού ,ο ΦΠΑ είναι λανθασμένος και δεν έχει διορθωθεί μέχρι τώρα.
 2. Σας ζητήσαμε να μας ενημερώσετε αν είναι καταχωρημένος ο ΦΠΑ της υπόλοιπης Ελλάδας και όχι των παραμεθορίων περιοχών,για να παρέμβουμε και να διορθωθεί.
 3. Κατά την κατάθεση των υποβολών στο σύλλογο θα πρέπει να επισυνάπτεται:
 • Μέσα στο φάκελο υποβολής:
 • Οι  γνωματεύσεις με επισυναπτόμενη την ηλεκτρονική καταχώρηση της
 • Το πρωτότυπο τιμολόγιο
 • Το αποδεικτικό υποβολής στο ΕΔΑΠΥ
 • επικολλημένη στην μια πλευρά του φακέλου η ετικέτα που εκτυπώνεται από το ΕΔΑΠΥ
 1. Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των υποβολών είναι η Δευτέρα 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Η  διοίκηση του ΕΟΠΥΥ είναι υποχρεωμένη να επιλύει άμεσα τα προβλήματα.
      Είναι αδιανόητο να μας ταλαιπωρούν με μία εφαρμογή που τελικά διορθώνεται από μας εις βάρος και της καθυστέρησης πληρωμής μας, αλλά και της αναστάτωσης που έχει δημιουργηθεί στα φαρμακεία μας.
 Σε τελική ανάλυση, το καλύτερο από όλα είναι να τα υποβάλλουμε χειρόγραφα, αφού τίποτα δεν είναι ολοκληρωμένο.
 
Πηγή: Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου
 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017