ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Ν.Π.Δ.Δ.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΗ 13 -ΣΕΡΡΕΣ

ΤΗΛ: 2321028177

Α.Π:  56                                                                                Σέρρες, 26 Μαρτίου 2019

 

Αγαπητοί συνάδελφοι

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος το ΙΔΕΕΑΦ και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Σερρών, σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Μονάδα της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ και την Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Σερρών, οργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Σωστή χρήση συσκευών χορήγησης εισπνεόμενων φαρμάκων – Ο ρόλος του φαρμακοποιού», το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ., στην αίθουσα του ΣΥ.ΦΑ. Σερρών.

Είναι γνωστό από τη διεθνή και ελληνική βιβλιογραφία ότι οι μισοί περίπου ασθενείς με πνευμονολογικά προβλήματα δεν λαμβάνουν σωστά τα εισπνεόμενα φάρμακα, είτε λόγω λανθασμένης χρήσης, είτε λόγω έλλειψης συμμόρφωσης. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση των φαρμακοποιών στη σωστή χρήση των συσκευών χορήγησης εισπνεόμενων φαρμάκων, ώστε κατά την εκτέλεση της συνταγογράφησής τους, να συμβάλλουν με παράλληλη συμβουλευτική στην ορθή χρήση τους.

Το σεμινάριο  θα έχει διάρκεια 8 ωρών με θεωρητική και πρακτική εξάσκηση. Εκπαιδευτές του σεμιναρίου θα είναι οι κύριοι:

  • Ιωάννης Ν. Τσανάκας, Καθηγητής Παιδιατρικής Παιδοπνευμονολογίας, Διευθυντής Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ, ΓΝΘ «Ιπποκράτειο»
  • Φώτιος Κυρβασίλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής Παιδοπνευμονολογίας ΑΠΘ, Γ΄ Παιδιατρική Κλινική, ΓΝΘ «Ιπποκράτειο»
  • Ελπίς Χατζηαγόρου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής Παιδοπνευμονολογίας ΑΠΘ, Παιδοπνευμονολογική Μονάδα, Γ΄ Παιδιατρική Κλινική, ΓΝΘ «Ιπποκράτειο»
  • Δρ Αντώνης Αντωνιάδης, Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σερρών
  • Αικατερίνη Μήτκα, πνευμονολόγος, Επιμελήτρια Α’ της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σερρών

Στο σεμινάριο θα παραβρεθεί ο νέος Πρόεδρος του ΠΦΣ κος Απόστολος Βαλτάς, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΦΣ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σεμινάριο αυτό θα γίνει για πρώτη φορά στις Σέρρες και, εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα.

  Όσοι φαρμακοποιοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, στο τηλέφωνο του Φ.Σ. Σερρών (2321 028177), έως την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, ώστε να δημιουργήσουμε τις ομάδες εργασίας.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης, ενώ υπάρχει και μοριοδότηση του μέσω του ΙΔΕΕΑΦ. Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε πτυχιούχους φαρμακοποιούς και ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 60 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

 

Ο Πρόεδρος                                                                           Η Γραμματέας

 

 

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΡΟΝΤΣΗΣ                                                            ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΚΗ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:”ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΙΣΠΝΕΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ-Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ”